Academia de Stiinte a Moldovei, Agentia pentru Inovare si Transfer Tehnologic, Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala, Universitatea Academiei de Stiinte a Molodovei si Liceul Academiei de Stiinte a Moldovei in parteneriat cu Ministerul Educatiei al Republicii Moldova anunta lansarea Concursului Cel mai bun elev inovator ,,GENIUS”, editia a X-a.

Concursul este organizat cu scopul sporirii interesului tinerilor pentru domeniul stiintific si tehnic, sustinerii, stimularii si promovarii realizarilor tinerilor autori. Acesta se organizeaza la urmatoarele categorii tematice: agricultura si biotehnologii; ecologie; mecanica; electro-mecanica; tehnologii informationale; robotica; energie regenerabila; sanatate si medicina; stiinte exacte si creatie.

La concurs pot participa elevii institutiilor de invatamant din Republica Moldova, cu varsta cuprinsa intre 8 si 18 ani. Pentru participare la Concurs sunt acceptate lucrarile individuale, dar si proiectele realizate in echipa de pana la 5 membri. Evaluarea lucrarilor va fi efectuata de catre Juriul Concursului. Criteriile de jurizare vor fi urmatoarele:

Importanta si relevanta lucrarii/ inventiei in domeniu;
Respectarea rigurozitatii stiintifice potrivit varstei participantului;
Complexitatea lucrarii/ inventiei (nivelul de aprofundare);
Nivelul de noutate al lucrarii/ inventiei prezentate;
Designul si claritatea prezentarii lucrarii/ inventiei (vizual si verbal).

Data limita de prezentare a dosarelor este 10 mai 2017:
pe suport de hartie la adresa: MD – 2028, mun. Chisinau, str. Academiei 3/2, (Campusul studentesc, Mediateca); in format electronic la adresa: elev.inovator2017@unasm.asm.md. Festivitatea de premiere a castigatorilor va avea loc pe 20 mai 2017.