Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracţionale a CNA şi Procuratura Anticorupţie au aplicat, în această săptămână,  sechestru în  valoare de circa 670 de milioane de lei pe bunuri care aparţin companiei „Air Moldova”, transmite 24h.md.

Potrivit unui comunicat al Centrului Național Anticorupție (CNA), printre activele indisponibilizate sunt automobile, imobile, dar şi două aeronave.

Acţiunile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar de spălare de bani în proporții deosebit de mari la privatizarea „AIR Moldova”. Reprezentanții CNA au precizat că este vorba despre un șir de tranzacții fictive, care au condus la privatizarea companiei aeriene vizate. Prin urmare, aplicarea sechestrului are ca scop evitarea riscurilor de înstrăinare a patrimoniului întreprinderii.

Amintim că, recent, procurorii şi CNA au aplicat sechestru în valoare de 301,6 milioane de lei pe capitalul statutar al companiei, iar în prezent valoarea totală a bunurilor indisponibilizate în acest dosar e de aproximativ un miliard de lei.

Potrivit CNA, activitatea economică a „Air Moldova” nu este afectată de acţiunile procesual-penale întreprinse pe dosar.