Proaspătul șef la CNA și-a șters informația de pe profilul de Facebook. Și aici, din două una, ori profilul era prea „galben”, iar el chiar și pe sine vrea să se convingă că numirea sa nu e legată de afilierea politică, ori, citind postările din anii precedenți cu mintea unui Director CNA, a înțeles: băi, da prostii mai scriam!

Prin urmare, oamenii au pierdut ultima șansă de a afla ceva despre acest Iulian Rusu. La concurs nu a fost, la televizor nu prea l-au arătat, CV-ul domnului Rusu conține atâtea fraze necunoscute, termeni frumoși, dar neînțeleși de popor, chiar dacă Domnul Alaiba ne-a explicat că e Oxford, nu Cambridge și, uite, deja și Facebook-ul e gol.

Noroc că unii l-au luat la ochi din timp pe domnul Rusu, așa că au reușit să analizeze în postările sale și afilierea față de partidul galben și indignarea față de demiterea lui Viorel Morari, dar și a finului acestuia, Mihai Ivanov. Și-au făcut griji împreună cu el de plecarea lui Rurac din procuratură și se bucură că măcar acum îi va fi aproape.

În ultimii ani, în lume este utilizată pe larg tehnica de selectare a personalului utilizând analiza personalității pretendentului la un anumit job prin prisma profilului acestuia de pe rețelele de socializare.

Tehnica dată se axează pe analiza: fotografiilor, imaginilor postate, culorilor dominante, prietenilor, grupurilor din care face parte, publicațiilor.

Era colorat profilul domnului Rusu, și poate o rugam pe doamna Nemerenco să ne explice mai multe, dacă nu se ștergeau urmele.

Analizând ceea ce am reținut din postările lui, precum și ceea ce ne recomandă specialiștii, adică să studiem modul în care sunt prezentate informațiile: dacă subliniază logica sau sentimentele, dacă scrie corect sau greșește, dacă folosește emoji sau nu, scrie mai mult text personal sau repostează informații relatate de altcineva, informăm că Domnul Rusu în postările sale făcea mai mereu referire la informațiile scrise de altcineva, ceea ce trădează că dumnealui se bazează pe experiențele, concluziile deciziile altor persoane și nu pe experiențele, raționamentele, capacitățile proprii, sau ascunde ceea ce crede de fapt. Deci poate fi ușor influențat în procesul de luare a deciziilor.

Nu am găsit în postările sale analize, concluzii păreri proprii.

Textele scrise de Iulian Rusu nu abundă în raționamente și logică și arată astfel: „Un tortzic ceva la mall? O carparativka de 8 martie?”, „Sau eu shevai nuntaleg, sau lumea noastră-i definitiv pierdută”, „Ap cum acolo cu ajiutoriu?”, „otvetca de la stînga de la Parlament”, „poftim pojusta, să nu uităm de unde ies gazele” (fraze preluate de pe profilul dumnealui).

Așa că poate e mai bine că a șters totul, viață nouă – Facebook curat…