Șeful CNA, Viorel Chetraru s-a întâlnit astăzi cu Șefa Direcției Naționale Anticorupție din România, Laura Codruță-Kovesi. Cea din urmă, a întreprins o vizită de lucru la Centrul Național Anticorupție, iar în cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au discutat despre subiecte legate de lupta împotriva corupției.

Șeful CNA, Viorel Chetraru a apreciat vizita omologului său din România. „Spre deosebire de marea majoritate a concetățenilor mei care urmăresc activitatea DNA doar din presă, la CNA, Procuratura Anticorupție și Procuratura Generală am beneficiat de expertiza și asistența valoroasă a unui fost procuror DNA timp de o jumătate de an, cu sprijinul Delegației UE la Chișinău”.

„Cu toții am avut atât de mult de învățat din această experiență, încât am ajuns să ne dorim cu toată sinceritatea să preluăm buna practică a DNA-ului românesc˝, a declarat șeful CNA, Viorel Chetraru.

Vizita șefei DNA, Laura Codruță-Kovesi are loc în contextual desfășurării la Chișinău a Foromului moldo-român în domeniul justiției care se desfășoară în perioada 10-11 noiembrie. La eveniment au participat oficiali din ambele țări, printre care miniștrii Justiției a României și a Moldovei, speakerul Parlamentului RM, Andrian Candu ș.a.