Moldova a înregistrat progrese semnificative în ce priveşte implementarea reformelor, iar Uniunea Europeană va continua să susțină inițiativele guvernării care vin să dezvolte țara. Declarația a fost făcută de ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, în cadrul emisiunii Fabrika.

“S-a făcut și se face mult lucru în domeniul de reforme. Vedem progresul în reforme care țin de domeniul economiei și asta se vede și în creșterea schimbului comercial. Sunt progrese parțiale și în mai multe alte sectoare. Dacă vorbim despre viitor, este foarte mult lucru de făcut în toate sectoarele”, a declarat ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko, citat de publika.md.

Pentru crearea unui climat favorabil în scopul atragerii investitorilor străini, diplomatul a menționat că este necesară continuarea reformelor inițiate de Guvern.

“Dacă nu există progrese în domeniul justiției, sunt atunci probleme și în domeniul economic și nu e așa de ușor de a fi atrase investițiile, pentru că, în primul rând, trebuie să existe un mediu atrăgător”, a menţionat ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko.