Şeful Direcţiei protecţia consumatorilor Bălţi, învinuit de accidentarea mortală a unui biciclist şi părăsirea locului accidentului rutier a fost condamnat la închisoare cu executare.

În octombrie 2016, inculpatul, conducând în stare de ebrietate automobilul de serviciu de model „Dacia Logan” în apropierea satului Măgdăceşti r-ul Criuleni, a încălcat regulile de circulaţie rutieră tamponând din spate un biciclist, care se deplasa regulamentar. În urma leziunilor grave cauzate, victima a decedat pe loc, iar şoferul a părăsit locul accidentului rutier continuându-şi drumul în viteză. La cerinţa oamenilor legii de a stopa automobilul acesta a accelerat viteza, fiind urmărit de inspectori aproximativ 35 de km, după care aceştia au efectuat câteva împuşcături în anvelope și l-au reținut.

Pentru cele incriminate, recent, inculpatul, în vârstă de 43 de ani a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de detenţie şi obligat să achite în folosul succesorului părţii vătămate suma de 55 mii de lei drept prejudiciu moral şi material cauzat prin infracţiune.