Uniunea Europeană este mai mult decât un discurs politic, este dezvoltare, o sursă de oportunităţi, iar miza pentru anul electoral 2018 este păstrarea direcţiei corecte pentru ţară şi continuarea reformelor. Afirmaţia a fost făcută de Premierul Pavel Filip într-un interviu acordat Moldpres.

Potrivit oficialului, vor fi politicieni care vor încerca să convingă  cetăţenii că lucrurile stau altfel, însă miza este păstrarea direcţiei corecte pentru ţară şi continuarea reformelor. ”Vreau stabilitate şi dezvoltare pentru Moldova, vreau prosperitate pentru cetăţenii săi, nu scenarii de tip Maidan. Este responsabilitatea noastră, a tuturor celor care credem într-o Moldovă parte a familiei europene, indiferent de poziţia în care ne aflăm, să ne asigurăm că alegerile parlamentare vor fi nu o sursă de incertitudine, ci de progres”, a opinat Prim-ministrul.

El a specificat că Guvernul îşi doreşte o relaţie normală şi cu Moscova. ”Suntem deschişi dialogului politic, dar acesta trebuie să plece de la premisa de respect reciproc. Vremea sferelor de influenţă a trecut, cetăţenii moldoveni sunt independenţi şi liberi să ia propriile decizii”, a adăugat oficialul.