În perioada 14-16 septembrie 2016, șeful Inspectoratului General al Poliției,  Alexandru Pînzari  participă la Convenția Europeană a Șefilor de Poliție, care are loc la  sediul Europol din Haga, Olanda.

Astăzi, șeful IGP, a avut o întrevedere cu dl Michael B. Steinbach, Director executiv de asistență al Biroului Federal de Investigație al Departamentului de Justiție al SUA.

Părțile au salutat și apreciat dialogul existent, precum și cooperarea fructuoasă cu oficiul FBI, atît din cadrul Ambasadei SUA în RM, cît și București.

În cadrul întrevederii, au fost abordate propunerile de cooperare în domeniul criminalității cibernetice și antidrog, antitero, analizei comportamentale, criminalității organizate.

Dl Pînzari  a adus mulțumiri pentru oportunitatea instruirii angajaților IGP la Academia FBI din Quantico.

Totodată, dl Michael B. Steinbach a specificat că: “Republica Moldova este un partener strategic și sprijină politicile MAI, precum și reforma Poliției. Susținem combaterea crimelor cibernetice, în special cele comise prin intermediul tehnologiilor informaționale”.

În cadrul discuțiilor, șeful Poliției a primit invitația de a vizita sediul FBI din Washington, SUA.

Notăm că, pe parcursul zilei de astăzi vor avea loc mai multe întrevederi bilaterale, precum cu: Lituania, Polonia, Belgia, Italia și Irlanda.