În perioada 10-11 ianuarie curent, șeful Centrului cooperare polițienească internațională (INTERPOL) a Inspectoratului General al Poliției, Viorel Țențiu, a participat la Reuniunea șefilor Punctelor Naţionale de Contact Europol.

Reuniunea a avut loc în orașul Haga, Olanda.

În cadrul întrunirii au fost abordate rezultatele preliminare ale conceptului de evaluare criminalității grave și organizate, situaţia actuală şi rezultatele Platformei Europeane Multidisciplinare împotriva ameninţărilor infracționale, precum și, activităţile operaţionale şi rezultatele acestora.

De asemenea, au fost organizate ateliere de lucru cu tematici destinate Conceptului de Management Integrat al Datelor şi Rapoartelor de Monitorizare ale Departamentului Operaţional Europol.

Totodată, au fost făcute prezentări de către Centrele specializate ale OEP Europol pe segmentul combaterii criminalităţii organizate, traficului de migranţi, criminalităţii informatice şi a terorismului.

De menționat că, reuniunea a fost organizată sub auspiciul Oficiului European de Poliţie – Europol, în contextul consolidării dialogului multilateral în domeniul cooperării operaţionale dintre Europol şi Punctele Naţionale de Contact Europol, în combaterea crimei organizate și a terorismului.