Igor Dodon nu exclude că va propune organizarea unui referendum la nivel național privind modificarea Constituției, ca Republica Moldova să devină stat prezidențial. Despre aceasta președintele a declarat în cadrul emisiunii „Igor Dodon răspunde”.

„Eu cred că noi trebuie să facem acest lucru. Momentul ideal era în anii 2001-2004, când Voronin avea majoritatea constituțională în Parlament. Acum va fi mai greu, nu cred că în timpul apropiat va fi în Legislativ o majoritate constituțională,  care ar susține această inițiativă. Dar eu am început activitatea comisiei constituționale, noi pregătim modificări la Legea Supremă și vom propune și aceste modificări cu referendumul”, a explicat Dodon.

Președintele a explicat că de aceste modificări în Constituție el nu va reuși să beneficieze, chiar dacă va câștiga cel de-al doilea și ultimul mandat de președinte.

„Nu vreau mai multe atribuții pentru mine, sunt atribuții pentru viitorul președinte. Dar e un bardac, președintele e ales de popor, dar președintele nu poate acționa. E bine că în prezent șeful statului este susținut de majoritatea parlamentară. Dar să ne amintim ce era în perioada regimului oligarhic”, a mai declarat Igor Dodon.