Președintele țării, Igor Dodon, și-a împărtășit emoțiile despre parada din Piața Roșie, la care a participat astăzi. Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook, că a avut onoarea să fie prezent la parada militară, organizată cu prilejul aniversarii a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

„Împreună cu președinții Federației Ruse, Republicii Belarus, Kazahstanului, Serbiei, Tadjikistanului și Uzbekistanului, am salutat militarii din diferite țări care au participat la paradă, mărșăluind pe Piața Roșie, marcând astfel Victoria comună a țărilor din fosta Uniune Sovietică și din Europa asupra fascismului.

Am simțit un sentiment deosebit de mândrie pentru faptul că printre aceștia erau și 75 de militari din Garda de Onoare ai Armatei Naționale a Republicii Moldova.

Țin să menționez că bunicii a 23 dintre militarii moldoveni prezenți la paradă au luptat în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Consider că participarea lor la evenimentul de astăzi subliniază conexiunea directă dintre generații și ne amintește despre importanța păstrării memoriei, despre faptele eroice ale strămoșilor noștri”, a scris Igor Dodon.