Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST în conlucrare cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Ungheni au reținut în trafic un mijloc de transport, încărcat cu 4625 de pachete de țigări de contrabandă.

Ieri, 9 martie, în jurul orei 16.20, la nivelul Direcției regionale VEST a parvenit informația, precum că un echipaj al Serviciului accidente rutiere al IP Ungheni realizează, în apropierea nemijlocită de frontieră, urmărirea unui autoturism. În vederea acordării ajutorului de reținere a transportului dat, operativ au intervenit grupe de documentare din cadrul Direcției și Sectorului Poliției de Frontieră Ungheni. Urmare a măsurilor întreprinse în regiunea Dănuțeni, or. Ungheni, la doar 50 metri de râul Prut, a fost depistat abandonat și încuiat autoturismul de model Audi, cu numere de înmatriculare lituanene.

La scurt timp, în rezultatul valorificării informațiilor deținute, ofițerii de investigații ai Direcției au identificat și reținut proprietarul mașinii, care în urma deschederii portbagajului auto au fost găsite trei colete, învelite în polietilenă. Examinarea conținutului coletelor a rezultat 1500 pachete de țigări Ashima, 2500 pachete Ritm Clasic și 625 pachete Plugarul.

În prezent, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată și depozitată la sediul Direcției, angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările cu scopul elucidării circumstanțelor infracțiunii și identificării tuturor persoanelor implicate.