Salvatorii au deblocat ieri doi minori cu vârsta de 4 ani care au rămas singuri în casă. Aceșia au rămas blocați în case, iar mai mult, într-unul dintre cazuri geamul apartamentului era lăsat deschis.

Primul caz a avut loc într-un apartament de pe str. Zadnipru din capitală. Micuțul a rămas de unul singur în casă, întrucât  mama acestuia a plecat la magazin. La întoarcere femeia a stabilit că ușa de la intrare s-a blocat.  Pentru a deschide ușa femeia a solicita intervenția specialiștilor. Salvatorii ajunși la fața locului au reușit în mai puțin de 20 de minute să deschidă apartamentul pentru ca mama să poată ajunge la copil.

Un alt caz în care a fost necesară intervenția pompierilor a avut loc într-un apartament din strada Burebista. Aceștia au fost solicitați de părinții, după ce micuțul în vârstă de 4 ani a blocat ușa de la intrare. Mai mult, din cele spuse de părinți, unul dintre gemurile casei era deschis, iar maturii se îngrijorau de faptul că copilul ar putea cădea de la înălțime. Salvatorii au reușit în timp record să deblocheze ușa, fără ca viața copilului să fie pusă în pericol.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale îndemnă oamenii care au în grijă minori să nu-i lase de unii singuri în case. Mai mult, salvatorii recomandă părinților cu copii mici să verifice lacătele de la uși și  geamuri,iar în cazul în care aceștia se pomenesc în situații de risc să apeleze serviciul 901. Conform datelor Serviciului Situații Excepționale de la începutul anului 2017, salvatorii au efectuat 426 lucrări de deblocare a ușilor.