Un alt cetăţean al Republicii Moldova, aflat în vizorul Serviciului de Informaţii şi Securitate pentru activitate de mercenariat, a fost reţinut şi deferit organelor de ocrotire a normelor de drept naţionale.

Complexul de acţiuni de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii a fost realizat de Procuratura municipiului Chişinău de comun cu SIS şi MAI, bărbatul fiind reţinut preventiv pentru 72 de ore. Bănuitul este un chişinăuian, în vîrstă de 31 de ani, suspectat  că ar fi luptat în calitate de mercenar de partea entităţilor separatist-extremiste din Ucraina.

A fost iniţiată cauză penală în baza prevederilor articolului 141 Cod Penal al Republicii  Moldova ,,activitatea mercenarilor”. Persoana riscă pedeapsa cu privaţiune de libertate de la 3 la 7 ani.

SISI în cooperare cu organele abilitate ale statului, precum şi cu partenerii externi continuă măsurile de prevenire şi contracarare a activităţii de mercenariat şi întreprinde acţiuni pentru identificarea şi reţinerea persoanelor care atentează la securitatea naţională şi regională.