Un moldovean a fost retinut sub bănuiala de promovare a terorismului. Individul a fost identificat  în cadrul unei operaţiuni desfăşurate de către Serviciul de Informaţii şi Securitate şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Serviciul de Informaţii şi Securitate a realizat un complex de măsuri speciale de investigaţii pe profil antiterorist, care au condus la stabilirea locului aflării persoanei, precum şi a informaţiilor, şi datelor cu privire la conexiunile acesteia cu entităţi teroriste din străinătate. Bărbatul, de 29 ani, s-a aflat în vizorul ofiţerilor de informaţii mai bine de doi ani, acesta fiind fondatorul şi gestionarul unei comunităţi virtuale pe platforme online, prin care recruta noi adepţi din rândul cetăţenilor Republicii Moldova, şi disemina materiale de propagare a ideologiei jihadiste. La fel, se cunoaşte că mai bine de un an, persoana s-a convertit la islam, pe teritoriul Republicii Moldova şi a adoptat comportament de factură jihadist-teroristă.

În baza acestui caz a fost pornit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute de art.279/2 CP – „Justificare publică a terorismului”.