Un tânăr a ajuns de urgenţă la spital, după ce a fost împuşcat în regiunea ochiului drept, dintr-o armă pneumatică, de către un gardian al unei companii particulare de pază din capitală, ce se afla în stare de ebrietate. Incidentul a avut loc vineri, în jurul orei 18:00, pe bulevardul Dacia din sectorul Botanica.
Potrivit unui comunicat al Poliției Republicii Moldova, citat de trm.md, grupul operativ al Inspectoratului de Poliție Botanica, ce a intervenit la fața locului, a stabilit că doi gardieni ai unei companii particulare de pază, în afara orelor de serviciu, aflați în stare de ebrietate, au intrat în conflict cu un șofer, după ce acesta, trecând pe alături, la atins pe unul dintre gardieni cu oglinda automobilului.

În consecință, gardianul, care avea asupra sa un pistol pneumatic personal de model „KWC”, cal. 4,5 mm, a efectuat mai multe împuşcături în direcţia șoferului, în vârstă de 24 de ani, provocându-i dureri fizice în regiunea umărului.

Totodată, gardianul a tras și în pasagerul ce se afla lângă șofer, provocându-i o traumă în regiunea ochiului drept, acesta fiind transportat de urgență la spital.

Potrivit oamenilor legii, gardianul care a tras focuri de armă nu figurează ca posesor de armă şi nu deţine armă de serviciu. De asemenea, s-a stabilit că gardianul activează timp de opt luni în cadrul companiei particulare de pază, însă nu a trecut cursurile de pregătire iniţială pentru a activa în calitate de gardian, urmând să frecventeze aceste cursuri abia în luna martie 2018.

În urma acestui caz, IP Botanica a pornit un proces penal. Cei doi gardieni au fost reținuți pentru 72 de ore.