Un nou sondaj al opiniei publice, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor a fost prezentat astăzi la Chișinău. Datele acestuia arată o creștere a popularității candidatului din partea PDM, Marian Lupu, care a întrecut-o pe Maia Sandu, plasându-se pe locul 3 în topul preferințelor cetățenilor, la o distanță foarte mică de candidatul „DA”, Andrei Năstase.

Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 40,2% din respondenții deciși ar fi votat pentru candidatul PSRM, Igor Dodon. 14,9% din respondenți și-ar da votul pentru Andrei Năstase, iar la mai puțin de un procent distanță s-a plasat candidatul PDM, Marian Lupu. Acesta a devansat-o semnificativ pe Maia Sandu, pentru care ar fi votat 12% din respondenții deciși. Candidatul PPEM, Iurie Leancă rămâne în urmă cu 8,1% din voturile respondenților deciși.

Datele sondajului prezentante astăzi arată o schimbare considerabilă față de rezultatele sondajului realizat de aceeași organizație în luna septembrie. Atunci, pentru Igor Dodon ar fi votat 36,2% din respondenții deciși. Pe locul 2 se plasa Maia Sandu cu 16,1%, fiind urmată de Andrei Năstase – cu 12,4% și Marian Lupu cu 8,1%.

Acest sondaj a fost realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova în perioada 28 septembrie – 5 octombrie pe un eșantion de 1100 persoane. Marja de eroare a acestuia constituie +/- 3%.