Primarul orașului Orhei, Ilan Șor, condamnat în dosarul fraudei bancare, pune la îndoială necesitatea efectuării investigației Kroll și spune că banii publici au fost cheltuiți în zadar, deoarece rezultatele prezentate nu sunt noi, fiind deja aduse la cunoștința anchetei chiar de el.

”După cum am avertizat și anterior, „rezultatele“ prezentate de Kroll în noua sa „creație“ nu comunică absolut nimic nou. Practic toate informațiile despre care Kroll vorbește cu atâta fast și pe care le prezintă ca fiind ceva senzațional au fost deja aduse la cunoștința anchetei de către mine. Inclusiv faptul că băncile și companiile mele au fost folosite în calitate de instrumente”, a scris Șor pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, Kroll a constatat doar, traducând în limba engleză, informațiile cunoscute deja. Și asta deoarece, continuă Șor în postarea sa, raportul nu identifică nici beneficiarii reali, nici urmele banilor.

”În acest sens, apare o întrebare evidentă: pentru ce e nevoie de plătit unei companii dubioase milioane de dolari pentru informații care nu oferă nimic nou și cine va răspunde pentru asta? Un raport atât de steril din punctul de vedere al informațiilor noi și menționarea persistentă a numelui unei singure persoane, care de fapt cooperează activ cu ancheta și a fost primul care a subliniat componenta de corupție în acest caz, ne determină să facem o singură concluzie: scopul beneficiarilor reali ai acestei ”investigații” și al angajatorilor companiei Kroll nu este în niciun caz dezvăluirea adevărului. Sarcina lor principală este să găsească un „țap ispășitor“ și, în același timp, să se răzbune pentru adevărul dezvăluit”, a mai scris Șor.