Președintele Parlamentului, Andrian Candu, este de acord să fie organizat un referendum în privința votului mixt, dar ca plebiscitul să nu fie plătit din bani publici. Mai mult, oficialul s-a arătat dispus să discute cu membrii Partidului Democrat din Moldova, în calitate de vicepreședinte al formațiunii, ca să ajute la găsirea banilor. Și asta pentru ca promotorii plebiscitului – unele ONG-uri și partide, să vadă că acesta va avea aceeași soartă ca și referendumul eșuat pentru revocarea primarului din Chișinău. Declarațiile au fost făcute la emisiunea În profunzime.

”Eu chiar vreau ca el să se desfășoare. Ca să vadă și societatea civilă rezultatul, care va fi același ca și rezultatul referendumului lui Dodon pe municipiul Chișinău. Dar regret și păcat ar fi să cheltuim 60 de milioane. Eu chiar o să discut cu colegii, acum mi-a venit ideea asta, am să discut cu colegii din partid să încercăm să colectăm și banii. Și să venim să ajutăm societatea civilă, să ne implicăm și noi în organizarea referendumului, cu semnături și cu tot ce este necesar, ca să demonstrăm că însăși ideea și subiectul sunt deja depășite. Și atunci societatea civilă să încerce cumva să nu se mai implice pe tot ceea ce înseamnă elementul politic și să nu se discrediteze în felul acesta, fiindcă deja și sondajele de opinie arată că au ajuns sub limita chiar și a unor instituții”, a spus Andrian Candu.

Realizatoarea emisiunii, Lorena Bogza, i-a reproșat președintelui Parlamentului că partidul pe care îl reprezintă este preocupat mai mult de votul mixt, decât de problemele sociale și economice ale oamenilor. În replică, Andrian Candu i-a atras atenția că anume societatea civilă și unii jurnaliști, inclusiv ea, sunt cei care insistă pe subiectul votului mixt.