Cei mai remarcabili angajatori, care s-au evidențiat prin elaborarea și implementarea unor practici pozitive de incluziune în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități, au fost premiați, la 6 decembrie curent, la cea de-a II-a ediție a evenimentului „Gala RemarcAbilitatea 2016”.

Evenimentul are drept scop recunoașterea și promovarea publică a companiilor din Republica Moldova care au angajat și au adaptat locurile de muncă pentru persoanele cu dizabilități, dar și de a încuraja alți angajatori să remarce abilitățile acestor oameni și să-i angajeze în câmpul muncii.

În deschiderea evenimentului, ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familei, Stela Grigoraș a mulțumit organizatorilor evenimentului, dar și angajatorilor pentru implicarea lor activă în promovarea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități.

„Evenimentul de astăzi ne demonstrează, o dată în plus, că împreună putem fi solidari, responsabili, putem să ne asumăm efortul de a construi o viață fără bariere persoanelor cu dizabilități. Îndemn toți angajatorii să se alăture acestei inițiative și să sprijine abilitățile persoanelor cu dizabilități. Sunt multe lucruri pe care, noi, cei care reprezentăm instituții și autorități trebuie să le facem în continuare, dar cred cu certitudine ca angajarea în câmpul muncii a tuturor persoanelor cu dizabilități va deveni o realitate, iar pentru asta vom depune eforturi considerabile”, a declarat ministra.

Astfel, cu diplome și trofee s-au remarcat 5 companii care au fost selectate pentru următoarele categorii:

  • Angajatorul remarcabil pentru întreprinderea măsurilor de acomodare rezonabilă a locului de muncă pentru persoanele cu dizabilități;
  • Angajatorul remarcabil pentru angajarea persoanelor cu dizabilități prin angajarea asistată;
  • Angajatorul remarcabil pentru angajarea celor mai multe persoane cu dizabilități;
  • Angajatorul remarcabil pentru atitudine PRO-ACTIVĂ în angajarea persoanelor cu dizabilități.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Obștească de Asistență Juridică pentru Persoanele cu Dizabilități, în parteneriat cu Întreprinderea Socială „Floare de Cireș”, Asociația „Motivație”, Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități și Asociația Obștească „Centrul Media pentru Tineri” cu susținerea financiară a Reprezentanței IM Swedish Development Partner și UNDP Moldova, sub egida Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei.