Ultima găselniță în materie de asortat aroma cafelei este untul. Pe lângă aportul de gust intens pe care îl aduce, se pare că untul în cafea ajută la scăderea în greutate. Deși untul de masă și untul de cocos nu însoțesc peste tot cafeaua acolo unde o bem, cele 2 sunt perfecte când sunt asociate cu licoarea dimineții.

Este recomandat ca untul și cafeaua să fie procesate în blender. Făcând acest lucru, grăsimea lichidă va fi omogenizată în cafea și va genera și o spumă consistentă. De asemenea, cafeaua este bună pentru trup si spirit și însoțită de ciocolată rasă, scorțișoară sau chiar piper. Un praf de sare de bucătărie în cafeaua care fierbe va aduce un plus de gust.

Consumul de cafea reduce posibilitatea apariției cancerului cu până la 50% și a diabetului cu până la 7%. De asemenea, acționează împotriva germenilor care favorizează apariția mirosurilor neplăcute din gură. Cafeaua cu unt ajută la curățarea arterelor și îmbunătățirea funcțiilor cerebrale.