Studenții Universității Pedagogice din Bălți critică declarația scandaloasă a Maiei Sandu, făcută în perioada în care aceasta deţinea funcţia de ministru al Educaţiei.  Amintim că, în cadrul unei emisiuni TV, Sandu a spus că studenții din Republica Moldova sunt alintați.

”Salariul e mic, dar banii să nu cheltuiască banii pe căsătoria copiilor și pe studenți. Studenții la noi tot trebuie să devină independenți. O să fiți surprinși să vedeți cât de puțini studenți în Republica Moldova au un loc de muncă part-time, așa cum spunem noi, comparativ cu alte țări din lume. Studenții noștri sunt un pic alintați”, a spus Maia Sandu, fără să răspundă la întrebarea când va fi majorat salariul personalului tehnic.

Reacția studenților de la Universitatea Pedagogică  din Bălți a fost una tranșantă. Ei au declarat pentru TVN că un ministru nu trebuie să-și permită să facă astfel de etichetări:
„Nu sunt de acord cu opinia dumneaei. Nu cred că părinții ei, dacă a atins majoratul sau a combinat munca cu studiile, nu au ajutat-o.”

„Nu e posibil, nu e real ce spune doamna Maia Sandu, eu nu sunt de acord cu părerea ei. Probabil n-a terminat nici o universitate ca student și nu înțelege ce înseamnă să fie student.”
„Ea își expune părerile care vor, dar eu nu cred că e ceva normal, este mult de învățat, nu prea este timp pentru lucru sau ceva de genul.”

„Nu cred că e treaba unui ministru să spun asta, aici e vorba de relația dintre părinte și copil și doar ei decid cum procedează în așa caz. Totuși avem nevoie de ajutorul părinților.”
„Cam este absurdă ideea asta singuri părinții să ne întrețină. Este timpul pentru a studia și este imposibil să combini lucrul cu studiile, nu poți, nu ai timp.”

„Nu pot să fiu de acord cu aceasta, fiindcă fără ajutorul părinților nu cred că ne-am putea descurca financiar indiferent că suntem buget, contract.”

Amintim, totodată, că, săptămâna trecută, fostul ministru al Muncii și Protecție Sociale, Ruxanda Glavan, a declarat că, atunci când era membră a Guvernului, Maia Sandu s-a opus și majorărilor unor plăți și indemnizații sociale, motivând că mamele trebuie să lucreze pentru a-i întreține.