Ex-prim-ministrul Ion Sturza susține că nu trebuie de întreprins nimic în raport cu retorica scandaloasă pe care o are președintele Igor Dodon. Acesta este de părere că Președintele ar trebui taxat doar în caz de maximă trădare națională. Declarațiile au fost făcute joi seara, în cadrul unei emisiuni televizate.

„Nu trebuie atins Igor Dodon, doar în caz de maximă trădare națională, nu știu, când ar face un demers către Federația Rusă să aducă unitățile militare sau nu știu ce ar fi acolo. Atunci e clar. Asta sunt jocuri politice peste limită”, a declarat Ion Sturza.

El adaugă că Dodon ar trebui să fie combătut doar în public sau la nivel de decizii ale Parlamentului.

„Eu cred că trebuie să-l combatem într-un discurs public, în luarea de atitudine și așa mai departe, în decizii, inclusiv ale Parlamentului, care ar lua atitudine față de niște demersuri ale lui. Ca instituție politică, nu ca Dodon. Dar să nu mergem pe filiera asta, spre o criză maximală”, a mai declarat Sturza.

Reamintim că în ultima perioadă președintele Igor Dodon s-a remarcat prin declarații și gesturi politice scandaloase. Acestea au fost legate inclusiv de declararea drept persona non grata a vicepremierului rus, Dmitri Rogozin. Atunci Dodon a preferat să-i ia apărarea lui Rogozin și să-și ceară scuze de la autoritățile ruse, chiar dacă vicepremierul rus a făcut în repetate rânduri declarații ofensatoare și jignitoare la adresa țării noastre și a cetățenilor noștri.