Statele Unite interzic pasagerilor din opt țări predominant musulmane să aducă în țară dispozitive electronice. Măsura afectează țări din Orientul Mijlociu și nordul Africii, nouă companii fiind afectate de interdicție, relateză BBC News.

Astfel, pasagerii care ajung în SUA nu vor putea să aducă laptopuri, tablete sau camere video. Telefoanele mobile nu sunt vizate de această interdicție, care vizează doar companiile care operează zboruri de pe zece aeroporturi din Orientul Mijlociu şi nordul Africii, scrie libertatea.ro.

Printre ţările predominant musulmane care sunt vizate de noua interdicţie prezidenţială se numără Egipt, Emiratele Arabe, Iordania şi Arabia Saudită. Presa americană a relatat că acest ordin executiv se bazează pe o serie de informaţii adunate de agenţiile de securitate.

Royal Jordanian Airlines a anunţat deja că va interzice pasagerilor să aducă electronice la bordul aeronavelor cu destinaţia America de Nord. Ulterior, compania a revenit pentru a preciza că va permite totuşi pasagerilor să aducă telefoane mobile şi echipamente medicale, dar alte dispozitive electronice vor fi ”strict interzise”.