Alimentaţia copiilor în grădiniţe este din nou în atenţia Parlamentului. În şedinţa plenară de astăzi urmează să fie audiat raportul Comisiei speciale pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentaţia copiilor în instituţiile preşcolare de învăţământ.

Subiectul privind alimentaţia copiilor din grădiniţe şi şcoli a fost discutat şi săptămâna trecută în plenul Parlamentului, când a fost audiat raportul reprezentanţilor Procuraturii Generale şi a Guvernului, privind măsurile întreprinse pentru îmbunătăţirea situaţiei, scrie trm.md.

S-a anunţat că în dosare legate de licitaţiile trucate şi de achiziţia alimentelor alterate au fost intentate în total 32 de cauze penale, cinci persoane fiind deja condamnate, iar alte 19 fiind în proces de judecată.

De asemenea, reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Culturii și Cercetării au declarat că în 2018 statul va oferi cu doi lei şi 40 de bani mai mult pentru meniul fiecărui micuţ din grădiniţe, în condiţiile în care meniul actual variază între 15 lei și 30 de bani și 18 lei. Şi meniul în şcoli va fi în creşte cu un leu, până la 8 lei şi 80 de bani.

Mai mult, Guvernul a promis să identifice o nouă formulă de calcul a salariilor pentru angajații din grădiniţe.

Amintim că scandalul privind alimentaţia copiilor în grădiniţe a izbucnit în luna noiembrie 2016, după ce au fost deconspirate mai multe scheme de trucare a licitaţiilor şi de livrare a produselor necalitative.