Unu din trei oameni suferă de insomnie. Cei care se confruntă cu această problemă simt epuizarea, însă nu pot adormi. Specialiștii spun că dieta joacă un rol foarte important în tratarea insomniei.

Sammy Margo, autorul cărții „Ghidul pentru un somn bun”, a dezvăluit care sunt cele cinci alimente surprinzătoare care ar trebui consumate înainte de culcare.

1. Carnea de curcan

Carnea de curcan conține triptofan, explică Margo, care induce somnul. Potrivit expertului, carnea de curcan ar trebui inclusă in meniu, mai ales la cină.

2. Mierea

Mierea, dincolo de gustul sau delicios, conține glucoza. Specialistul explică faptul că glucoza transmite creierului să oprească orexina. Cunoscută și sub numele de hypocretin, orexina este un neurotransmitator responsabil de starea de veghe.

3. Ovăzul

Potrivit lui Margo, ovăzul este bogat ăn melatonina, un hormon care promovează somnul.

4. Migdale

Nu doar curcanul conține triptofan, ci și migdalele. Acestea conțin, de asemenea, magneziu, miorelaxante, care, împreună cu triptofan, ajută la destinderea musculară.

5. Bananele

Bananele conțin magneziu. Însa, asta nu este tot. Bananele, care mai sunt cunoscute drept „fructele fericirii”, conțin serotonină ( cunoscut drept „hormonul fericirii”) care conferă o stare de bine.

Sammy Margo a dezvăluit, de asemenea, principalele alimente care nu sunt indicate a fi consumate înainte de culcare. Acestea sunt: alcoolul, alimentele picante și cele grase.

24h.md cu referire la teotrandafir.com