97 de automobile noi au fost transmise astăzi reprezentanților birourilor vamale și subdiviziunilor Serviciului Vamal. Cheile de la autovehicule au fost înmânate de Prim-ministrul Pavel Filip.

Șeful Executivului a accentuat că activitatea fiecărui angajat al Serviciului Vamal are un impact major asupra percepției despre țara noastră. „Vreau să vă spun că astăzi vama s-a schimbat. Sunt mult mai multe reacții pozitive din partea cetățenilor care vorbesc despre calitatea serviciilor vamale, despre atitudinea vameșilor la intrare sau la ieșire din Republica Moldova. Această atitudine nu costă investiții financiare, este doar o schimbare de mentalitate și manieră prin care trebuie să vă manifestați atunci când vorbiți cu oamenii”, a menționat Pavel Filip.

În context, Prim-ministrul a precizat că în 2017, prin contribuția Serviciului Vamal, la bugetul de stat au fost acumulate peste trei miliarde de lei, cu aproximativ 18% mai mult, comparativ cu anul precedent. ”Aceste rezultate se datorează reformelor pornite la începutul anului 2016. Aveți salarii mai mari, avem posibilitatea să vă dotăm cu echipamente, dar și veniturile la bugetul statului au crescut. Dincolo de aceasta ați avut parte și de investiții făcute de partenerii noștri de dezvoltare. Toate aceste lucruri, în complexitate, dau rezultate”, a declarat Prim-ministrul.

Autoturismele au fost procurate pentru înlocuirea unităților de transport învechite.  Astfel parcul auto al Serviciului Vamal a fost reînnoit în proporție de circa 50%. Costul total al achiziției constituie aproximativ 19,8 milioane lei. Banii au fost alocați din bugetul de stat.