Taifunul Chaba, care a măturat deja sudul Japoniei și o parte din teritoriul Coreii de Sud, s-a bifurcat spre vest și amenință deja o mare parte din vestul arhipelagului nipon, unde autoritățile au emis avertismente legate de valurile mari, vânturile violente și precipitațiile abundente, relatează miercuri AFP.

Ciclonul tropical, care a obligat deja mai multe companii aeriene japoneze și sud-coreene să anuleze sute de zboruri, se afla miercuri la orele 12:50 (03:50 GMT) în sud-estul peninsulei coreene, dar a provocat deja ploi și vânturi puternice în toată partea de sud-vest a arhipelagului nipon.

Potrivit Agenției japoneze de meteorologie, taifunul urmează să traverseze Marea Japoniei și să acosteze în partea de nord-vest a insulei principale Honshu, pe care ar putea să o străbată de la vest la est în cursul zilei de joi înainte de a se pierde în Pacific.

Autoritățile nipone au sfătuit evacuarea a zeci de mii de locuințe din sud-vestul țării.

Aproximativ 150 de zboruri au fost anulate miercuri în Japonia din cauza taifunului, după cele peste 300 de zboruri anulate luni când Chaba se afla în apropiere de insulele Okinawa, în extremul sudic al arhipelagului nipon.