Astăzi, 6 decembrie 2016, în urma comunicării parvenite din partea Biroului Național Central Interpol Budapesta a fost anunțată reținerea cetățeanului Vitalie Vlad, suspect în cazul omorului minorei de la Strășeni, înregistrat acum cîteva zile.

Acesta a părăsit teritoriul Republicii Moldova la data de 27 noiembrie 2016, traversînd Punctul de Trecere a Frontierei  Leușeni, destinația România.

La data 2 decembrie 2016 persoana în cauză a fost anunțată în căutare pe canalele Organizației Internaționale a Poliției Criminale Interpol. Prin urmare, la data de 5 decembrie 2016 pe numele acestuia a fost emisă notiță roșie, infractor periculos care a comis o infracțiune extrem de gravă, în grup și din motive sadice.

O adolescentă de 14 ani a fost găsită fără suflare la 30 noiembrie, într-o construcţie nefinisată din oraşul Străşeni. Poliţia a identificat patru suspecţi de omor, toţi minori.   Pe numele a doi dintre ei au fost emise mandate de arest pe un termen de 30 de zile. Încă un suspect nu poate fi cercetat penal pe motiv că are doar 13 ani, iar cel de-al patrulea reuşise să fugă din ţară.