Mai multe tancuri turce au pătruns pe teritoriul Siriei și trag spre pozițiile grupării Stat Islamic (SI) din localitatea siriană Jarablus, relatează AFP și Reuters.

Potrivit AFP, care furnizează informații primite de la un fotoreporter, în jur de zece tancuri turce ar fi trecut granița în Siria. Un reporter al Reuters susține că a văzut șase tancuri turce care au trecut granița siriană și precizează că a fost martorul unor bombardamente intense.

Anterior, surse militare au precizat că două avioane de luptă turcești F-16 se află în aer în regiunea de frontieră, urmând să lanseze lovituri asupra pozițiilor SI din Siria.
Armata turcă, susținută de forțe ale coaliției internaționale antijihadiste, a lansat în zorii zilei operațiunea “Scutul Eufratului”, cu participarea avioanelor de luptă și a forțelor speciale, pentru a alunga Stat Islamic de la Jarablus.

De asemenea, rebeli sirieni susținuți de Turcia au pătruns și ei în Siria din această țară, a declarat un lider al rebelilor pentru Reuters.