Pentru depășirea crizei economice, în care s-a aprofundat Republica Moldova, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a pregătit cinci pași concreți. Aceștia au fost prezentați de către candidatul Blocului Tatiana Cunețchi, în cadrul dezbaterii publice.

„1. Ne propunem să punem accent pe industrializarea țării, vom crea fond pentru industrializare. 2. Vom elabora o politică fiscală stabilă pentru următorii 4 ani. 3. Cota zero pentru venitul reinvestit. 4. Crearea unui Consiliu pe lângă prim-ministru, care se va ocupa de subiectul investiților. 5. Programe pentru pregătirea cadrelor în domeniul industriei. Dacă aceste acțiuni vor fi îndeplini, vom putea crea cel puțin 20 de mii de locuri de muncă”, a declarat Cunețchi.

Iar deputatul PSRM Petru Burduja a prezentat planul Blocului pentru dezvoltarea agriculturii.

“Blocul propune pentru businessul mic și mijlociu alocarea a câte 500 mii lei pentru susținerea afacerilor agroindustriale. Alocarea a câte 5 mln lei pentru fiecare sat pentru investiții în infrastructură, dar și majorarea subsidiilor în agricultură până la 3 mlrd lei”, a spus Burduja.