Primarul general al Capitalei Ion Ceban a dispus astăzi, în cadrul şedinţei operative a Primăriei, crearea unui grup de lucru pentru verificarea achiziţiilor publice privind alimentaţia copiilor în instituţiile de învăţământ din capitală, transmite 24h.md.

«În acest domeniu este dezastru. Eu nu înţeleg de ce până acum de achiziţiile publice în domeniul alimentaţiei copiilor se ocupă Direcţia generală educație, tineret și sport a Capitalei. Toate observațiile și sugestiile în acest sens vor fi luate în calcul și analizate», a scris Ion Ceban, într-o postare pe Facebook.

Tot astăzi, edilul a anunţat că va mai fi creat un grup de lucru, din care vor face parte şi reprezentanţi ai guvernului şi parlamentului, pentru amendarea cadrului legal.

«Scopul iniţiativei este de a elimina taxele ilegale care se percep în instituţiile de învăţământ din capitală. La fel, va fi lansată Linia Anticorupţie, unde părinţii vor putea sesiza autorităţile despre abuzurile din şcolile şi grădiniţele din Chişinău», a mai declarat Ion Ceban.