Proiectul de lege despre tichetele de masă a fost înregistrat, astăzi, în Parlament. Inițiativa stipulează aducerea unui supliment semnificativ la salariu, care nu se impozitează și este un cost deductibil pentru angajator.

Președintele Parlamentului Andrian Candu, autorul proiectului, a declarat presei că documentul a fost îmbunătățit după dezbaterile publice organizate la Parlament, dar și de către organizațiile internaționale.

Valoarea nominală a unui tichet de masă constituie 45 lei, urmând să fie indexat anual. Numărul tichetelor transmise salariatului este același cu numărul zilelor lucrate efectiv luna anterioară și pot fi utilizate exclusiv pentru produse alimentare. De menționat că tichetele de masă pot fi utilizate exclusiv de salariat. Totodată, este interzis schimbul tichetelor de masă contra bani sau diminuarea salariului.

Această inițiativă vizează inclusiv lupta împotriva salariilor în plic și evaziunii fiscale.
Oamenii vor putea procura produse alimentare, fie merge în restaurante, cafenele sau în magazine. Acest sistem funcționează din 1954 în foarte multe țări europene, inclusiv Italia, Franța, Cehia, Ungaria România.

Proiectul inițiativei legislative cu privire la tichetele de masă a fost prezentat anterior mediului de afaceri, reprezentanților sindicatelor și patronatelor și instituțiilor de stat vizate. Propunerile de îmbunătățire au fost luate în calcul până la înregistrarea proiectului.