Proiectul de lege privind tichetele de masă, aprobat la inițiativa președintelui Parlamentului, Andrian Candu, începe să fie aplicat în țara noastră. O companie franceză, specializată în producerea și implementarea tichetelor de masă, a anunțat despre extinderea sa în Republica Moldova.
„Edenred este compania care a creat în Franţa acum 60 de ani tichetele de masă Ticket Restaurant (marca inregistrata) şi a dezvoltat modelul tichetelor şi cardurilor preplătite în 42 de ţări, fiind în prezent liderul mondial şi promotorul inovaţiei în acest domeniu. Grupul Edenred conectează 750 de mii de companii şi organizaţii client cu 43 de milioane de angajaţi şi utilizatori ai serviciilor sale, precum şi 1,4 milioane de comercianţi parteneri”, se spune în comunicatul emis de către compania franceză.
Astfel, în curând salariații din Moldova vor putea beneficia de tichete de masă. În curând urmează să fie publicate și normele de aplicare a Legii şi condiţiile de autorizare a emitenţilor de tichete. Potrivit estimărilor oficiale, în Republica Moldova activează peste 1,28 milioane de salariaţi.
”Companiile din Republica Moldova vor putea acorda salariaţilor tichete de masă pe suport de hârtie sau pe card cu o valoare de până la 45 de lei (aproximativ 2.1 Euro) pentru fiecare zi lucrată în luna precedentă. Valoarea lunară totală a tichetelor de masă va fi astfel de aproximativ 44 de Euro, ceea ce reprezintă un adaos semnificativ la puterea de cumpărare a salariaţilor”, constată compania franceză Edenred.