Prăbușirile de arbori au devenit o problemă pentru locuitorii capitalei. Potrivit şefului Întreprinderii Municipale „Spaţii Verzi”, Eliferii Haruţă, timp de două săptămâni mai mulţi arbori s-au prăbuşit, iar 12 automobile au fost avariate, transmite 24h.MD.

„După ploile abundenete au început căldurile şi avem prăbuşiri de arbori. Timp de două săptămâni au fost avariate 12 automobile. Cel mai recent incident a avut loc în noaptea de 25 spre 26 iunie, când în urma prăbuşirii a cinci copaci au fost avariate patru maşini”, a precizat Haruţă în cadrul şedinţei Primăriei.

Totodată, şeful Întreprinderii Municipale „Spaţii Verzi” a declarat că se întreprind măsuri pentru a fi defrişaţi arborii care sunt uscaţi, dar există şi probleme la acest capitol:

„Vehiculele cu care se transportă muncitorii sunt foarte vechi şi e imposibil de lucrat, e vorba de securitatea muncitorilor, Dar încercăm se discută să vedem ce putem face”, a spus Eliferii Haruță.

Amintim că, recent, o femeie de 40 de ani a murit, după ce a fost strivită de un copac. Tragedia s-a produs la intersecția străzilor Cornului și Vasile Lupu din sectorul Buiucani al capitalei.