În această dimineață, în jurul orei 10:00, Serviciul 901 a fost alertat în satul Roșu, raionul Cahul. Din primele informații operative se cunoștea că două persoane au fost gasite într-un beci, cel mai probabil intoxicate cu dioxid de carbon, emanat în urma procesului de fermentare a vinului.

În teren au intervenit două echipe din cadrul Detașementului salvatori și pompieri Cahul, dintre care și un echipaj SMURD. Cele două persoane, o femeie de 33 de ani și un bărbat de 45 de ani, au fost scoase din beci de către pompieri, iar medicul din cadrul echipajului SMURD a constatat decesul acestora.

În urma primelor cercetări, se cunoaște că bărbatul ar fi fost primul care a coborît în beci, a rămas cu piciorul prins între butoaiele cu vin, iar în ajutor i-a venit soția, ulterior pierzîndu-și viața ambii, intoxicați cu dioxid de carbon. O rudă a acestora a fost cea care a descoperit tragedia și a alertat serviciile de urgență.

În acest context, salvatorii atenționează despre importanța măsurilor de securitate și despre pericolul aflării în încăperile unde se fermentează vinul. Aceste încăperi trebuie aerisite constant, e nevoie să aibă căi de ventilare, iar accesul persoanelor să fie pe perioaade scurte.

De la începutul acestei toamne, potrivit statisticii, acestea sînt primele cazuri de intoxicare cu dioxid de carbon, în locațiile au loc procese de fermentare a vinului.