Micii transportatori de pasageri şi colete au ieşit la protest pentru a cere autorităţilor să le legalizeze activitatea. Acum trei săptămâni, transportatorii au depus petiţii la Guvern, Ministerului Transporturilor şi la Parlament, iar pentru că nu au urmat reacţii au ieşit în stradă.

Unul dintre reprezentanţii protestatarilor, Iurie Tesa, a declarat pentru IPN că în această perioadă au avut loc câteva întâlniri pe marginea acestui subiect, dar transportatorii nu au fost invitaţi la ele. „Ne facem griji că se face ceva şi noi nu cunoaştem nimic”, a spus transportatorul.

Potrivit lui, micii transportatori sunt acuzaţi că se eschivează de la plata impozitelor şi taxelor, lucru care nu este adevărat. „Astăzi am venit cu un apel clar: vrem să activăm legal, vrem să achităm taxe, vrem să fim siguri că azi sau mâine nu ni se va interzice să lucrăm”, a menţionat Iurie Tesa.

La protest s-au adunat şoferii a circa 160 de mijloace de transport. În ţară activează aproximativ două mii de transportatori.