Trei indivizi cu vârstele cuprinse între 17 ani şi 18 ani, originari din raionul Basarabeasca, au fost identificaţi şi reţinuţi de către ofiţerii de investigaţii ai IP Centru al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind bănuiţi de săvârşirea furturilor şi jafurilor stradale, informează 24H.MD.

Actualmente poliţiştii au acumulat probe suficiente ce ar demonstra complicitatea lor în cel puţin cinci jafuri stradale în raza sectorului Centru al Capitalei, care au pricinuit pagube materiale victimelor în valoare de peste 6 000 lei. De obicei aceştia îşi alegeau potenţiala victimă în dependenţă de vârstă, gen şi ce avea în mână, pe care o atacau prin surprindere, fiind  deposedată de telefonul mobil, geantă sau portmoneu.

Este de menţionat că aceştia ar fi fost implicaţi şi în alte cazuri similare înregistrate pe teritoriul Capitalei. Respectiv minorul este cercetat penal în stare de libertate, iar complici lui au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie amun.Chişinău. Totodată minorul anterior a mai fost reţinut şi cercetat penal de către poliţişti,  în cel puţin 25 cauze penale iniţiate pentru comiterea furturilor din locuinţe, automobile şi alte fapte ilegale.

În acest context au fost iniţiate mai multe cauze penale pentru săvârşirea infracţiunilor de jaf, care prevăd sancţiuni sub formă de închisoare pe un termen de la 5 ani până la 7 ani.