Peste 20 de oameni au fost uciși și circa 50 au fost răniți în trei atacuri teroriste, între care două atacuri sinucigașe, care au avut loc luni la Bagdad, au anunțat surse medicale și din cadrul poliției, citate de Reuters.

Atacurile au survenit în cadrul unor lupte purtate de forțele militare irakiene și milițiile șiite împotriva militanților grupării Stat Islamic (SI) în Fallujah, bastionul jihadiștilor situat la vest de capitala Bagdad.

Douăsprezece persoane au fost ucise și mai mult de 20 au fost rănite în urma unui atentat cu mașină-capcană care a avut loc în districtul șiit Shaab din nordul Bagdadului.

Alți opt oameni au fost uciși și 21 au fost răniți după ce un terorist sinucigaș a detonat o mașină plină cu explozivi lângă clădirea guvernului și sediul poliției din Tarmiya, suburbie sunită în nordul Bagdadului.

Un alt terorist sinucigaș care conducea o motocicletă și-a acționat centura cu explozibili în Sadr City, district șiit popular din Bagdad, ucigând trei persoane și rănind nouă.