Ofțițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în conlucrare cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au documentat activitatea unui grup infracțional specializat  în contrabandă şi trafic ilicit de droguri de tip heroină pe teritoriul ţării, precum şi comercializarea acestora în cantităţi deosebit de mari.

În urma investigațiilor efectuate de forțele de ordine au fost reținuți trei bărbați cu vîrsta cuprinsă între 28 și 33 de ani, locuitori ai municipiului Chișinău, membri ai grupării nominalizate.

Reținerea a avut loc în sectorul Rîșcani din capitală, membrii grupării criminale fiind reținuți în timp ce intenționau să comercializeze o cantitate mare de heroină.

În cadrul perchezițiilor efectuate, au fost depistate și ridicate aproximativ 100  grame de heroină, o armă pneomatică și o armă cu gaze.

De remarcat că, în rîndul consumatorilor de droguri un  gram de heroină este realizat la un preț de 2400-2800 lei per gram, iar valoarea totală a drogurilor depistate ar constitui aproximativ 250 000 lei.

Persoanele au fost reținute pentru 72 de ore și urmează a fi aduse în fața instanței de judecată pentru solicitarea aplicării măsurii preventive sub formă de arest pentru 30 de zile.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 217/1 alin.4 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Menționăm că, în perioada lunilor ianuarie – noiembrie 2016 de către angajații poliției au fost documentate 69 cazuri privind traficul ilicit cu heroină. De asemenea, pe parcursul anului 2016 au fost documentate 80 de persoane implicate în traficul ilicit cu heroină.

Ca rezultat al acțiunilor întreprinse, au fost ridicate din circuitul ilicit aproximativ 825 gr. de heroină, care pe piața tenebră se estimează la suma de 2 mln. lei.