Federaţia Rusă trimite acasă trei diplomaţi moldoveni ca răspuns la decizia Chişinăului de a declara indezirabili trei diplomaţi ruşi, în semn de solidaritate cu Marea Britanie în scandalul Skripal, scrie trm.md.
Ministerul de Externe de la Moscova i-a convocat pe ambasadorii țărilor care au decis să expulzeze diplomați ruși, în urma scandalului Skripal. Acestora le-a fost înmânate note de protest, în care se spune că „drept răspuns la deciziile nemotivate ale statelor în cauză de expulzare a angajaților misiunilor diplomatice ruse, în baza unor acuzații neprobate lansate de Marea Britanie la adresa Federației Ruse în „Cazul Skripal”, partea rusă declară persona non-grata un număr similar de angajați ai misiunilor diplomatice ale acestor țări în Federația Rusă”.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, astăzi, au fost convocați ambasadorii Australiei, Albaniei, Germaniei, Danemarcei, Irlandei, Spaniei, Italiei, Canadei, Letoniei, Lituaniei, Macedoniei, Moldovei, Olandei, Norvegiei, Poloniei, României, Ucrainei, Finlandei, Franței, Croației, Cehiei, Suediei și Estoniei.