În urma patrulărilor intensive a străzilor şi ogrăzile blocurilor de locuit din sectorul Buiucani al Capitalei, un echipaj mobil al Batalionului Reacţionare Operativă din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău a reţinut în flagrant delict trei indivizi, în timp ce ar fi încercat să demonteze roţile unui automobil de model “Ford Escort”. Reţinerea acestora a avut loc pe strada N. Costin din sectorul Buiucani, în jurul orei 03.00, iar la faţa locului a fost solicitată intervenţia grupei operative, pentru documentarea suspecţilor şi stabilirea tuturor circumstanţelor.

Indivizii s-au dovedit cu vârstele de 18 ani şi un minor de 17 ani, domiciliaţi în Capitală, anunță poliția capitalei. Conform primelor informaţii acumulate, suspecţii ar fi avut scopul de a le vinde ulterior unor persoane de încredere la un preţ redus.

Astfel, proprietarul automobilului a fost informat despre caz, iar suspecţii urmează a fi cercetaţi penal pentru furt. Totodată sunt demarate investigaţii în acest sens, privind complicitatea lor în alte cazuri analogice săvârşite pe teritoriul Capitalei. Conform legislaţiei în vigoare persoanele riscă o pedepsă cu amendă în mărime de la 13 000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani.

VIDEO