Ofițerii Inspectoratului Naţional de Patrulare continuă să lucreze în regim sporit întru eficientizarea traficului rutier şi acordarea ajutorului conducătorilor auto care sunt blocaţi în nămeţi.

Astfel, până la această oră pe teritoriul țării au rămas blocate 3 trasee naţionale şi anume: Comrat, direcția Comrat –Basarabeasca; Vulcănești – traseul Vulcănești-Burlăceni; Cantemir – traseele Ciadâr- Lunga –Comrat – Cantemir, inclusiv 10 localități din sudul țării.

Actualmente 26 de autospeciale activează în regim prioritar pentru deblocarea acestora.

În același timp în Nordul și Centrul țării se circulă fără restricții.

Din 6 ianuarie până astăzi au fost implicate 1368 de inspectori de patrulare, care au intervenit în peste 400 de cazuri de deblocare a unităţilor de transport din nămeți, în care se aflau copii și persoane în etate, cât şi în alte situații de urgență cauzate de condiţiile meteo nefavorabile.

În perioada 6-9 ianuarie au avut loc 278 accidente rutiere soldate cu 1 persoană decedată și 33 de persoane traumatizate.

Inspectoratul Național de Patrulare recomandă șoferilor să adapteze viteza de deplasare la condițiile meteo și să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în trafic, iar în caz necesitate să apeleze la 902.

Să aveți o săptămână reușită!