Cinci troleibuze cu baterii de acumulare vor circula pe ruta Chișinău-Ialoveni, din toamna acestui an. Autoritățile deja au achitat asamblarea acestora, informează 24h.MD.

Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul ședinței operative a Primăriei Chișinău, de către șeful Direcției transport electric, Gheorghe Morgoci.

Potrivit lui Morgoci, în curând, din Belarus vor fi aduse trei troleibuze noi, care vor circula în raza Chișinăului, alte două mașini fiind în proces de asamblare.

În afară de aceasta, din bugetul municipal au fost transferate mijloace pentru asamblarea a cinci troleibuze autonome, care vor circula pe ruta Chișinău-Ialoveni, cum s-a planificat anterior. Morgoci nu a precizat când troleibuzele vor fi aduse la Chișinău.

Amintim că, în luna aprilie a acestui an, șeful Direcției transport electric a anunțat că primele troleibuze pe ruta menționată vor circula deja în toamna acestui an . Astfel, termenul de lansare a acestei linii de troleibuze ar putea fi redus semnificativ. Tot atunci s-a anunțat că prețul estimativ al unui troleibuz autonom constituie circa 200 de mii de euro.