Candidatul la prezidențialele din SUA din partea Partidului Republican, Donald Trump, a declarat că dacă va câștiga alegerile este dispus să ia în considerare legalitatea anexarii Crimeei de către Rusia. În prezent, din cauza evenimentelor din Ucraina, inclusiv din Crimeea, Rusia se află sub sancțiunile SUA.

Trump a admis că aceste măsuri restrictive pot fi anulate. „Vom examina. Da, ne vom uita”, a spus miliardarul, răspunzând la întrebarea unui jurnalist.

În același timp, platforma electorală a Partidului Republican, adoptată la convenția din Cleveland, se exprimă în favoarea menținerii sancțiunilor împotriva Rusiei.

„Noi, împreună cu aliații noștri, sprijinim conservarea și, dacă este cazul, înasprirea sancțiunilor împotriva Rusiei atâta timp cât suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei nu vor fi complet restaurate, se arată in platforma partidului.

„De asemenea, susținem acordarea ajutorului corespunzător pentru forțele armate ale Ucrainei și o mai bună coordonare cu NATO în probleme de planificare a apărării”, se mai arată în convenție, potrivit paginaderusia.ro.