Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi omologul său american, Donald Trump, urmează să aibă o întrevedere în cursul lunii mai, înaintea summitului NATO de la Bruxelles, a declarat Mevlut Cavusoglu, ministrul de Externe al Turciei, potrivit The Associated Press.

Cavusoglu a precizat că va discuta cu Rex Tillerson, secretarul american de Stat, pentru a stabili data întrevederii, în concordanţă cu programul celor doi preşedinţi. Summitul NATO de la Bruxelles este programat să aibă loc în perioada 24-25 mai, notează Mediafax.ro.

Trump l-a felicitat telefonic pe Erdogan pentru victoria în cadrul referendumului privind instituirea sistemului prezidenţial în Turcia. Cei doi lideri au mai discutat şi despre situaţia din Siria şi atacul american asupra unei baze aeriene siriene ca răspuns la atacul chimic din provincia Idlib.

Mesajul de felicitare transmis de Trump a fost complet diferit de mesajul Departamentului de Stat al SUA, care a solicitat lui Erdogan să respecte drepturile fundamentale ale cetăţenilor turci.