Un echipaj mobil al Batalionului Reacţionare Operativă din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, aflându-se la patrularea sectorului Buiucani, a observat un individ dubios în prejama unui balconul la parter a unui bloc locativ din strada Calea Ieşilor. La intervenţia poliţiştilor, acesta a încercat să fugă însă a fost imobilizat şi reţinut.

În urma discuţiilor forţele de ordine au constatat că acesta intenţiona să pătrundă în locuinţă pe la balcon. Asupra lui poliţiştii au depistat bijuterii din aur, bani în sumă de 2 600 dolari SUA şi 3 800 euro, furaţi dintr-un alt apartament din sectorul Buiucani.

Astfel, individul a propus poliţiştilor bani în sumă de 2 000 de euro doar ca să fie eliberat. În acest context la faţa locului a fost solicitată grupa operativă pentru documentarea lui conform legii. Ulterior acesta a mai încercat să fugă din mâinile poliţiştilor, atacându-i cu gaze lacrimogene. Respectiv au fost aplicate mijlocele speciale de reţinere, fiindu-i aplicate cătuşele din dotare.

El s-a dovedit a fi în vârstă de 27 ani, cu antecedente penale, care fusese anunţat în căutare pentru comiterea infracţiunilor similare de către Inspectoratul de Poliţie a sectorului Botanica, fiind condamnat la 9 ani de închisoare. Respectiv el a fost reţinut şi este cercetat penal pentru furturi în proporţii mari.

Conform legislaţiei penale în vigoare bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 12 ani.