Ziua de 15 iulie, în care a avut loc tentativa de lovitură de stat în Turcia, a fost desemnată zi de comemorare a martirilor. Despre aceasta a anunţat astăzi preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

„Generaţiile următoare nu-i vor uita niciodată pe eroii luptei pentru democraţie”, a declarat Erdogan, într-o conferinţă de presă, potrivit agenţiei de presă Anadolu. Preşedintele turc a subliniat totodată că este necesar ca oamenii să continue să se apere împotriva celei mai insidioase şi josnice tentative de lovitură de stat din istoria poporului turc.

El a lansat un apel pentru continuarea reuniunilor numite de guvern drept „gărzi ale democraţiei” în oraşele din ţară. Cetăţenii ar trebui să se adune şi să ocupe pieţele centrale din oraşe „până când ţara noastră depăşeşte total această etapă dificilă”, a subliniat şeful statului turc.

Conform preşedintelui turc, bilanţul celor ucişi în timpul tentativei de puci — excluzându-i pe complotişti — este de 246 de persoane, alţi 2.185 de oameni fiind răniţi în evenimente.