Turcia este interesată în dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova pe toate dimensiunile, inclusiv prin realizarea unor proiecte investiționale, informează 24h.MD.

Declarația a fost făcută de către ambasadorul Turciei, Selim Kartal, care a avut o întrevedere de lucru cu viceministrul Economiei Vitalie Iurcu.

mec iurcuInterlocutorii au făcut o trecere în revistă a stadiului actual al relațiilor moldo-turce în domeniul economic, menționând că există toate premisele în extinderea acestora în viitor. În context, Vitalie Iurcu și Selim Kartal au specificat că una din oportunitățile intensificării relațiilor comercial-economice ar fi urgentarea procedurii interne de ratificare de către partea turcă a Acordului de Comerț Liber dintre două state, document ratificat de partea moldavă la finele anului trecut, precum și semnarea cât mai curând a Acordului între Republica Moldova şi Republica Turcia privind promovarea şi protejarea reciprocă a investițiilor.

Vitalie Iurcu și Selim Kartal au făcut un schimb de opinii și asupra agendei ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-turce de colaborare economică, care urmează a fi organizată anul acesta la Ankara. În opinia celor doi demnitari ședința Comisiei poate deveni o platformă foarte bună atât pentru semnarea Acordului privind promovarea şi protejarea reciprocă a investițiilor, cât și inițierea unor noi programe de colaborare bilaterală în toate domeniile de interes reciproc.