Ministrul Apărării Anatol Şalaru s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Hnatyshyn, care l-a prezentat pe colonelul Vadym Pavliuk, cu ocazia acreditării în funcţia de ataşat militar ucrainean în ţara noastră.

Anatol Şalaru l-a felicitat cu ocazia numirii în funcţie și şi-a exprimat convingerea că noul ataşat militar va depune eforturi pentru intensificarea colaborării bilaterale în domeniul militar, cu accent pe identificarea unor proiecte pe segmentul de apărare benefice pentru ambele armate.

La rândul său, ambasadorul Ivan Hnatyshyn a menţionat că în ultimii ani, relaţiile dintre Ucraina şi Republica Moldova au progresat, iar acest lucru trebuie să continue. Oficialul a evidenţiat că un rol important în realizarea acestui deziderat îi va reveni colonelului Pavliuk, militar cu experienţă vastă în domeniu.

La întrevedere a fost prezent şi colonelul Ihor Olefirenko, care şi-a încheiat mandatul la Chişinău. Cu această ocazie, ministrul Apărării Anatol Şalaru l-a decorat cu medalia „Pentru consolidarea frăţiei de arme” şi i-a mulţumit pentru eforturile depuse în dezvoltarea relaţiilor de colaborare dintre cele două armate.

Colonelul Olefirenko a spus că a fost o onoare pentru el să activeze în calitate de ataşat militar în ţara noastră, menţionând că pe parcursul mandatului său a avut şansa să cunoască militari profesionişti, devotaţi serviciului, evidenţiind receptivitatea acestora în iniţiativele de consolidare a colaborării dintre Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi cel al Ucrainei.

De menţionat că noul ataşat militar al Ucrainei în Republica Moldova, colonelul Vadym Pavliuk a activat, pe parcursul carierei sale, în cadrul Ministerului Apărării al Ucrainei, dar şi Academiei Militare de la Kiev, iar în perioada 1998-2002, a deţinut funcţia de asistent al ataşatului militar ucrainean în ţara noastră.